Napi recept

2011.07.22. 21:12

Almatorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg búzaliszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 4 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 tk. reszelt citromhéj,
  • csipet só,
  • 60 dkg savanykás alma,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 4 evőkanál calvados (almalével helyettesíthető), liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához 


Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a formát kikenjük, kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sóval tésztává gyúrjuk.
A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy pereme is legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen elrendezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve az almára öntjük. További 30 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://upup.blog.hu/api/trackback/id/tr543090043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása