Napi recept:

2011.07.15. 19:16

 Vaníliafagylalt házilag

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál rumaroma vagy rum
  • 1 liter tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor (Bourbon vaníliással finomabb)
  • cukor
  • 1 kanál citromlé

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingport és egy kis tejet, majd a 3 evőkanál lisztet, csomómentesre keverjük. Mehet hozzá a többi tej és cukor, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve beletesszük a rumaromát és a citromlevet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kihűlőben lévő még langyos krémhez adjuk, beleforgatjuk.

Hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje, így hamarabb is hűl. :)

Ha már hideg, fém tálba helyezzük, fagyasztóba tesszük, és 20-40 percenként robotgéppel jól átkeverjük. Addig tartsuk fagyasztóban és addig ismételjük a keveréseket, amíg el nem éri egy jó fagylalt állagát.

Tálalás előtt is keverjük át, hogy finom, krémes, lágy legyen.
Megjegyzés:

Adhatunk hozzá friss vagy fagyasztott gyümölcsöket is, így még finomabb, de tálalhatjuk tejszínhabbal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://upup.blog.hu/api/trackback/id/tr853070813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása