Vaníliafagylalt házilag
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál rumaroma vagy rum
- 1 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor (Bourbon vaníliással finomabb)
- cukor
- 1 kanál citromlé
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingport és egy kis tejet, majd a 3 evőkanál lisztet, csomómentesre keverjük. Mehet hozzá a többi tej és cukor, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve beletesszük a rumaromát és a citromlevet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kihűlőben lévő még langyos krémhez adjuk, beleforgatjuk.
Hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje, így hamarabb is hűl. :)
Ha már hideg, fém tálba helyezzük, fagyasztóba tesszük, és 20-40 percenként robotgéppel jól átkeverjük. Addig tartsuk fagyasztóban és addig ismételjük a keveréseket, amíg el nem éri egy jó fagylalt állagát.
Tálalás előtt is keverjük át, hogy finom, krémes, lágy legyen.
Megjegyzés:
Adhatunk hozzá friss vagy fagyasztott gyümölcsöket is, így még finomabb, de tálalhatjuk tejszínhabbal is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.