Sárgabarackos-meggyes süti
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 40 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 20 dkg margarin
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg sárgabarack
- házi meggylekvár
- só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgájákat a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jó habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt, és tovább keverem, végül beleszórom a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat.
Egy közepes méretű tepsit (32 x 35 cm-es) kibélelek sütőpapírral, és ebbe kanalazom a tésztát, elsimítom.
A sárgabarackot kimagozom, elfelezem, és szépen sorban a tésztára helyezem. A köztes részbe darabos házi meggylekvárt pottyantok.
A sütőt előmelegítem 160 fokra, és kb. 50 percig sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.